AzEmlékezés Drámája
Képzőművészeti workshop
 

A folyamat utolsó állomása a képzőművészeti workshop, amelynek keretében a partneriskolák osztályai a korábbi színházi játékok tapasztalatai, emlékeik és gondolataik alapján közösen létrehoznak egy képzőművészeti alkotást, mely az ő értelmezésüket tükrözi a holokauszt és az emlékezés folyamata kapcsán.

A programot irányító művésztanár először felidézteti a színházi játékok élményeit, majd arra kéri a résztvevőket, hogy kisebb csoportokban rajzolják is le mindazt, ami leginkább megragadta őket. Miután prezentáltak a csoportok, megismerteti őket egy fiktív levéllel / felkéréssel, melyet a projekt egyes elemeit összekötő történet egyik szereplője - a szobrász apa - kapott a Műcsarnoktól.

A levél értelmezése után kerül sor kisebb csoportokban egy-egy tervrajz elkészítésére, melyeket később a művésztanár segítségével gyúrnak közös és egységes koncepcióvá az osztály tagjai.

Ezután különböző eszközök, tárgyak, anyagok segítségével hozzák létre saját alkotásukat.

Terveink szerint a projekt során elkészült 10 alkotás 2015 februárjától a Néprajzi Múzeum holokauszttal foglalkozó kiállításának részévé válik.

 

A modult vezető művésztanár: Alexander Schikowski, szobrász, a Budapesti Német Iskola tanára

 

 

 

 

 

Honlapkészítés: Ujlap.hu Design: Szegomiklos.hu